Uitdaging

Colbert Databases

Colbert is een product van Colbert Databases BV.

Colbert Databases BV bestaat sinds 1990 en heeft zich voorheen vooral beziggehouden met de ontwikkeling van databasegereedschappen voor de academische ziekenhuizen in Nederland. Deze gereedschappen stelden de academische ziekenhuizen in staat om hun niet-relationele datastructuren toch met SQL te benaderen. In de afgelopen jaren zijn alle academische ziekenhuizen gemigreerd naar een moderner informatie systeem. Ook bij deze migratie werden de Colbert gereedschappen succesvol ingezet.

In 2019 heeft Colbert Databases BV een nieuw databasemanagementsysteem op de markt gebracht:
Het product heet ook Colbert en het steekt je data en de manier van data-analyse in een nieuw jasje.

Colbert

Uitdaging

De meeste zaken beschouwen we als vanzelfsprekend. Gelukkig maar, want als je dat niet doet word je gek.

Maar soms is het erg nuttig om je wel die vraag te stellen: “Is dat wel zo ?” of “Waarom is dat zo ?” En dan kom je soms tot verrassende nieuwe inzichten. Bij de ontwikkeling van Colbert hebben we deze vraag steeds als leidend gesteld. Zo vroegen we ons bijvoorbeeld af: waarom kun je geen formules opslaan in databasevelden ? Waarom heb je een apart product nodig voor data-normalisatie ?  Waarom zijn er zoveel tekstmanipulatie functies en kan ik nog steeds niet dat doen wat ik wil ? Waarom kan ik geen generieke functie definiëren ?

We zijn snel geneigd om binnen de ons bekende gebieden naar oplossingen te zoeken. Maar soms liggen daar buiten ook prachtige oplossingen, beter en eenvoudiger. 

Kan het ook eenvoudiger ?

Problemen zijn soms behoorlijk complex. Maar dat is nooit een excuus om dan maar met een ingewikkelde oplossing te komen. Door een probleem vanuit een heel andere invalshoek te bekijken is er soms een onverwachte eenvoudige oplossing. 

Colbert

Met Colbert hebben we een gereedschap ontwikkeld waarmee een bepaalde klasse problemen heel simpel en eenvoudig op te lossen valt. We hebben een aantal geschetst onder Toepassingsgebieden. Ben je geïnteresseerd ?   Neem contact op, we denken graag met je mee.
Big Data Expo

In september 2019 stond Colbert op de Big Data Expo in Utrecht.
We hebben daar ook een lezing gegeven met als titel:

New possibilities in data analysis with formulas stored in database fields: simple, powerful and innovative.

De sheets van deze presentatie zijn hier te vinden.